در ماه این بخش به حقوق کودک می‌پردازیم و کتاب‌هایی با موضوع حقوق کودکان را با هم مرور خواهیم کرد.

در این بخش از کودکان با نیازهای ویژه می‌گوییم و به حقوق و نیازهای این کودکان در جامعه، به‌ویژه در حوزه‌ی آموزش می‌پردازیم، و کتاب‌هایی را که می‌توانند فاصله‌ی میان ما و این کودکان را کم‌تر کنند معرفی می‌کنیم.

مجموعه‌ی چهار جلدی «ماجراهای کوکو و پوپو» به قلم محمدهادی محمدی و با تصویرگری مهسا منصوری کتابی از گونه‌ی فانتزی شگفت است که خط اصلی داستان آن ماجرای ناطق شدن گروهی از موجودات زبان‌بسته به نام دیونمکی‌هاست، و آزاد کردن واک‌های الف‌بای زندانی. 

سفر قهرمانی این دو موجود بامزه و دوستان شگفت‌انگیزشان برای نجات دادن زبان، داستان نبرد میان جهان تاریک نادانی و خاموشی که دیوان پاسدار آن هستند و جهان روشن آگاهی و آوایی، فرصت جذابی است تا کودکان را به خواندن و آموختن علاقه‌مند کنیم.

به قول ارسطو: «حتی اگر همه‌ی دیگر چیزهای نیکِ جهان را به ما ببخشند، هیچ‌کس نمی‌پذیرد که بی‌دوست زندگی کند». دوستان به زندگی رنگ و زیبایی و معنا می‌بخشند.  بی‌دلیل نیست که دوستی موضوعی پرتکرار در ادبیات بزرگسالان و کودکان است. 

در این بخش کتاب‌هایی با این موضوع را معرفی کنیم و به یاری کتاب‌ها با کودکان به گفت‌وگو بنشینیم.

گفت‌وگو درباره‌ی خود، دیگری و تفاوت‌ها دشوار است. کودک و بزرگ‌سال هم ندارد. پذیرش خود، ‌اعتماد به نفس و احترام به تفاوت‌ها، بینش و مهارت‌هایی هستند که می‌توانند زندگی فردی و اجتماعی ما را بهبود ببخشند. کتاب‌های باکیفیت فرصتی در اختیارمان می‌گذارند که به این موضوع‌ بیاندیشیم و جور دیگر به خود نگاه کنیم.

سال‌هاست درباره‌ی اهمیت محیط زیست می‌شنویم. اما این روزها بیش‌‌تر از هر زمان دیگری می‌توانیم تاثیر آسیب به محیط زیست و تغییرات اقلیمی را درک کنیم. در این بخش کتاب‌هایی را با موضوع محیط زیست به شما معرفی کنیم و با یک‌دیگر راه‌هایی برای سهیم شدن این‌کتاب‌ها با کودکان و نوجوانان، و حساس کردن آن‌ها نسبت به موضوع محیط زیست پیدا کنیم. 

باشد که در پی این تلاش‌ها، ما بزرگسالان در کنار کودکان، طبیعت را دوست خود بدانیم و گام‌های عملی و موثر در راه مقابله با تخریب طبیعت، آسیب به گیاهان و جانوران و تغییرات اقلیمی برداریم.

یکی از موضوعاتی که می‌توان در پیوند با کتاب‌ها به آن پرداخت «میراث فرهنگی» است. در این بخش کتاب‌هایی که ظرفیت کار در ارتباط با این موضوع را دارند معرفی شده‌اند وفعالیت‌هایی با موضوع میراث فرهنگی در پیوند با این کتاب‌ها پیشنهاد شده است.

برای ورود به دنیای اندرسن کلیدی در دستان‌مان داریم: کتاب «سفر زندگی هانس کریستین اندرسن» که هاینز یانیش، نویسنده‌ی اتریشی، و مایا کاستلیک تصویرگر اسلوونیایی آن را خلق کرده‌اند و انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) با ترجمه‌ی سپیده قلی‌پور آن را به فارسی منتشر کرده است. خواندن این داستان گرافیکی جذاب می‌تواند پلی باشد برای آشنایی کودکان با این نویسنده، و مشوقی برای خواندن داستان‌های او.